PERMAKÜLTÜR EĞİTİMLERİNİN İLK ETABI SONA ERDİ

PERMAKÜLTÜR EĞİTİMLERİNİN İLK ETABI SONA ERDİ

Paylaş:

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Merkezi tarafından başlatılan Permakültür projesinde eğitim faaliyetlerinin ilk etabında sona gelindi. Ülkü Ocakları Genel Başkanımız Sayın Ahmet Yiğit Yıldırım tarafından duyurulan sürdürülebilir tarım-permakültür çalışmaları yapılan çevrim içi eğitimlerin ilk haftası tamamlandı. 
Genel Başkanımız Sayın Ahmet Yiğit Yıldırım’ın “İl ve ilçe Ocaklarımızda Permakültür projemizi başlatıyoruz. Sürdürülebilir Tarım, Tarım ve Hayvancılık, Yaşam koşullarının iyileştirilmesi Türk gençliğini, yakın zamanda duyurusunu yapacağımız Permakültür eğitimlerine katılmaya davet ediyorum” ifadeleriyle davet ettiği eğitimlerin ilk etabı tamamlandı. 
Permakültüre genel giriş, kompost gübre yapımı, tohum ve fide yetiştiriciliği, topraksız tarım ve balkon yetiştiriciliği konularının işlendiği çevrim içi dersler 3 saat süren derslere konu oldu. 
Yaklaşık birer saat süren ve 3 farklı hocayla 3 derste tamamlanan derslerin ilkini, permakültüre genel giriş konusuyla başlanan derslere kompost gübre yapımı, tohum ve fide yetiştiriciliği konusuyla devam edilirken son olarak topraksız tarım ve balkon yetiştiriciliği tamamlanan eğitimlere yüzlerce kişi katıldı.
Çevrim içi eğitimler Tansel Aksel, Gülşah Çiftçi ve Kürşat Acar tarafından verildi.
Hatırlatmaları SMS ve mail yoluyla yapılan zoom üzerinden sürdürülen eğitimlerin sonunda eğitimlerin tamamına katılan katılımcılara sertifika verilecek.

Eğitimlerin diğer etaplarında katılımcılara bilgi verilecek.