GENEL BAŞKANIMIZIN ANNELER GÜNÜ MÜNASEBETİYLE SOSYAL MEDYA HESABI ÜZERİNDEN YAYINLADIKLARI MESAJI. 9 MAYIS 2021

GENEL BAŞKANIMIZIN ANNELER GÜNÜ MÜNASEBETİYLE SOSYAL MEDYA HESABI ÜZERİNDEN YAYINLADIKLARI MESAJI. 9 MAYIS 2021

Paylaş:

Sevginin en güzel yansıması, bizleri dünyaya getiren, her türlü meşakkate katlanarak yetişmemizi sağlayan, sonsuz özveri sahibi olan annelerimiz, bizim en mühim ve en kıymetli varlıklarımızdır.

Annelerimiz; ulvi değer ve duyguların kaynağı, sevgi, şefkat ve merhamet pınarıdır. Anne demek, sabır, güven ve metanet demektir. Anne; adanmışlığın simgesi, fedakârlığın yurdu, hoşgörünün yuvasıdır.

Yüce Peygamberimizin “Cennet, annelerin ayakları altındadır” sözü rahmet ve hikmet dolu annelik makamının ne denli aziz ve mukaddes olduğunu bizlere öğretir. Türk Milleti de anneliğe ulvi bir kimlik vermiş, vatanı ana bilmiştir. Annelik en yüce değerlerimizin bütünüdür.

Varlıklarıyla hayatımızı anlamlandıran, sevgi dolu yürekleriyle yol gösteren, çocuklarını ülkelerine ve topluma faydalı bir fert olarak yetiştirmek için mücadele eden annelerimizi yılın her günü baş üstünde tutmalı sevgi ve saygımızı daima göstermeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Şehit anneleri olmak üzere bizleri bugünlere getiren annelerimizin Anneler Günü kutlu olsun. Elleri öpülesi annelerimize Yüce Allah’tan sağlık, sıhhat ve uzun ömürler diliyorum. Ebediyete irtihal eden annelerimizi de rahmet ve dua ile anıyorum.

Ahmet Yiğit Yıldırım

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı

Genel Başkanı