23 NİSAN’A ÖZEL ''TÜRK BÜYÜKLERİ OKUMA SERİSİ''

23 NİSAN’A ÖZEL ''TÜRK BÜYÜKLERİ OKUMA SERİSİ''

Paylaş:

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı olarak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle tarihi değerlerimize anlam katan ''Türk Büyükleri Okuma Serisi'' çocuklarımızın evine konuk oldu.

 Genel Başkanımız Sn. Ahmet Yiğit Yıldırım sosyal medya hesabından Türk Büyükleri Okuma Serisi'nin tanıtımını yaptı. 

Genel Başkanımız; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Türk çocuğu atalarını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır.” sözünden yola çıkarak çocuklar için hazırlayıp, onlara armağan ettiğimiz “Türk Büyükleri Okuma Serisi” 23 Nisan’da sizlerle… ifadelerini kullandı.

Türk Büyükleri Okuma Serisi'ni sosyal medya hesabından kapsamlı bir video ile anlatımını gerçekleştiren Genel Başkanımız Ahmet Yiğit Yıldırım hem aileleri hemde çocukları serinin, bilimsel, tarihi, kültürel ve eğitici özelliklerinide bilgilerine sundu.

Genel Başkanımız Ahmet Yiğit Yıldırım Sosyal Medya Hesabı üzerinden yazılı bir şekilde ise şu açıklamalarda bulundu.

“Sevgili aileler,

Cumhuriyeti'mizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün ''Türk çocuğu atalarını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır'' sözünden yola çıkarak  hazırladığımız bu kitap seti Türk Milletinin kendi geleceğini belirlediği egemenliğin millet iradesine bırakıldığı ve milletin  bağımsızlığını tüm dünyaya haykırdığı bugün de armağan etmenin sevincini yaşıyoruz.

Dinamik ve alanında uzman ülkücü akademisyenler tarafından kaleme alınan bu okuma setinden,  yedi ve dokuz yaş arası çocuklarımıza yönelik birçok ölçüt belirledik. Bu ölçütlere göre okumayı yeni öğrenen çocuklarımızın okuyabilecekleri sesleri, hece sayılarını,  kelime sayılarını ve cümleleri belirledik. Bu süreçte en çok çocuklarımızın kısa süreli bellkleri ve bilgiyi anlamlandırma süreçlerini göz önüne aldık. Eminiz ki çocuklarınız bu kitapları çok sevecek ve dinlemekten, okumaktan oldukça keyif alacaktır. Aynı zamanda okurken tarihin kahramanlık kokan sayfalarında uzun bir yolculuğa çıkacaklar.

Bilge Tonyukuk'la en bilge fikirleri düşünüp Anka Kuşu'nun gerçekliğini ispatlayacaklar.

Tomris'le korkusuz ve kahraman Türk kadınını yad edecekler.

Bilge Kağan'la küllerinden doğacak titreyip özlerine dönecekler.

Sultan Baybars'la kölelik zincirlerini kırıp, Türk'ün bağımsızlığını haykıracaklar.

Babür Şah'ı okuyup hükümranlığın en estetik halini göreceklerdir.

Ve biz Ülkü Ocakları olarak bu yolculukta çocuklarımızla birlikte olacağız. Bu vesileyle Türk Milletinin iradesinin tecellegahı Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışında bulunan tüm kahramanlarımızı şükranla anıyor aziz şehitlerimize rahmet diliyorum. Bütün milletimizin ve  özellikle çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyoruz.”

                                                                                                      Ahmet Yiğit Yıldırım

                                                                           Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı

                                                                                                                 Genel Başkanı