HER GENÇ BİR FİDAN, HER FİDAN BİR HAYAT

HER GENÇ BİR FİDAN, HER FİDAN BİR HAYAT

Paylaş:
Hatay da pkk’nın yaktığı ormanları Ülkü Ocakları yeşertmeye başladı. Belen ilçesinde 9 Ekim’de meydana gelen yangınlarda 300 hektar ormanlık alan küle dönmüştü. Ülkü Ocakları çıkan yangınlara kayıtsız kalmayarak “Başbuğun Fidanları” ismi verdikleri etkinlikle yurdun dört bir yanında on binlerce fidan dikti.
YÜZBİNLERCE FİDAN DOĞAYA HAYAT OLDU
Hatay’da terör örgütü pkk’nın kundakladığı 300 hektar ormanlık alan Başbuğ Alparslan Türkeş’in 103. doğum gününde on binlerce ağaçla yeniden yeşertildi. Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı, Başbuğ Alparslan Türkeş’in 103. Doğum gününde “Her genç bir fidan, her fidan bir hayat” sloganıyla tüm illerde on binlerce fidan dikti. Başbuğumuz Alparslan Türkeş’in doğum günü olan 25 Kasım tarihinde Türkiye geneli il ocaklarımız eş zamanlı fidan dikimi gerçekleştirildi. Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’nin “Orman demek sadece ağaçlardan sadece canlılardan demek değildir. Orman berekettir, havadır, hayattır, yurttur, yuvadır” sözünü şiar edinerek gerçekleştirilen ve pandemi nedeniyle katılımcı sayısı kısıtlı tutulan etkinlikte on binlerce fidan toprakla buluşarak doğaya hayat oldu.
Düzenlenen etkinlikte, Ülkü Ocakları mensupları Başbuğ Alparslan Türkeş’in yetişmekte olan fidanıdır vurgusu ile çevre duyarlılığını ele alarak son zamanlarda da artan orman yangıları sebebiyle ülkemize yeni ormanlar kazandırılması ve mevcut ormanların yeniden yeşillendirilmesi hedeflenmiştir. Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Merkezi tarafından Başbuğ Alparslan Türkeş’in 103. Doğum gününde düzenlenen, “Başbuğ’un Fidanları” etkinliğinde ülke genelinde toplam 103 bin fidan dikilerek gelecek nesillere hayat oldu.
BAŞBUĞUN FİDANLARI
Tüm illerden katılım sağlanan ve özenle dikilen ağaçlara Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün, Başbuğumuz Alparslan Türkeş’in, Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’nin ve aziz şehitlerimizin adı verildi. Yeşertilen hatıra ormanlarına Başbuğ Alparslan Türkeş adı verilerek gelecek nesillere hayat olmak için bir ömür Ülkü Ocakları tarafından korumaya alınmıştır.