GENEL BAŞKANIMIZIN “TBMM’NİN AÇILIŞININ 101. YIL DÖNÜMÜ VE 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI” AÇIKLAMASI

GENEL BAŞKANIMIZIN “TBMM’NİN AÇILIŞININ 101. YIL DÖNÜMÜ VE 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI” AÇIKLAMASI

Paylaş:

Bundan 101 yıl önce Ankara’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde kurulan ilk Meclis, aziz Türk milletinin zamanı ve mekânı kuşatan milli ve manevi ruh kökünden doğarak Milli Mücadele’nin sevk ve idare merkezi olmuş, kurtuluş ve kuruluş umutlarının meşruiyet ve mefkûre hüviyetiyle bayraklaşmıştır. Vatanımızı parçalayıp milletimizi bölmeyi hedefleyen, Türk milletinin kaderine yön vermeye çalışan dâhili ve harici bedbaht kim varsa, yerle yeksan edilmiş, büyük ve acıklı bir hezimete uğratılmıştır.

23 Nisan 1920'de kurulan ilk Meclis’in manevi harcı dualarla, salâvatlarla, Kur’an-ı Kerim tilavetleriyle, ihlâslı ve milli gönüllerle karılmış ve bu kutlu Meclis’te Türk istikbalinin rotası çizilmiştir.

Millî Mücadelemizi başarıyla sevk ve idare eden Büyük Millet Meclisi, onca yokluk ve imkânsızlığa karşın bağımsızlık savaşını kazanmış ve bu zaferini Cumhuriyetle taçlandırarak “Gazi Meclis” sıfatını fazlasıyla hak etmiştir. Gazi Meclis, gücünü ve meşruiyetini Türk milletinden alarak ebediyen var olacak ve Türk Milletini ülkülerine kavuşturacaktır.

Bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kurucu kahramanlarımıza ve kanlarıyla toprağa vatan mührünü vuran bütün şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyor, Gazi Meclis’imizin kuruluşunun 101. yıl dönümünü tebrik ediyorum.

Cumhuriyetimizin ve geleceğimizin teminatı sevgili çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı da canıgönülden kutluyorum.

Ahmet Yiğit Yıldırım

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı

Genel Başkanı