Ülkü Ocakları’na Dair Asılsız Haberler Hakkında Basın Açıklaması

19 Mayıs 2013 günü, çeşitli gazetelerde ve internet sitelerinde Muş Ülkü Ocaklarına dair asılsız haberler yayınlanmıştır. Yanlış anlamaların önüne geçmek için yaşananların doğrusunu kamuoyunun dikkatine sunuyoruz.

Diğer Ülkücü Kuruluşlar gibi Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı da açılım süreci adı ile bilinen bu süreci hiçbir zaman desteklememiştir. Biz Ülkücüler, ülkemizin sorunlarının hükümetin yürüttüğü bu politikalar ile sona ereceğine inanmamaktayız. Aksine, Türkiye sınırları dışından yönetilen bu sürecin ülkemiz için her geçen gün daha vahim sonuçlar doğurduğunu düşünüyor ve bu sonuçlarla mücadele ediyoruz. Hâl böyleyken, Ülkücü Hareket bir şahsın beyanı ile bağlı tutulamaz ve sürece destek vermekle itham edilemez.

Haberlerde adı geçen Sayın Fehmi Koyuncu, bir sendika yöneticisi olduğu için Akil Adamlar olarak bilinen kişilerin Doğu Anadolu görevlileri ile aynı ortamda bulunmak durumunda kalmıştır. Bu sebeple gazetecilerin çektikleri fotoğraflarda Akil Adamlar olarak bilinen bu kimseler ile aynı karelerde görülmektedir. Ancak Sayın Koyuncu asılsız haberlerde söz edilen cümleleri sarf etmemiştir.  Kaldı ki, Sayın Fehmi Koyuncu’nun Ülkü Ocakları adına açıklama yapma yetkisi yoktur.

Bu tür haberler, basın organlarının hükümet politikalarını destekleyebilmek adına ne tür hilelere başvurduklarını gözler önüne sermektedir.

Ülkücü Hareket, yaşanan bu hainlik sürecinin en büyük düşmanıdır. Bu durumun farkında olan hükümet yandaşları, her fırsatta hareketimizi karalamaya çalışmaktadır. Bu asılsız haberin sebebi, milletimizi Ülkücülerin süreç karşısındaki tutumu hakkında yanıltmaktır. Böylece milletimizi, hareketimizin içinde de hainlik sürecini destekleyenler olduğuna inandırmak istemektedirler.

İnanıyoruz ki, Yüce Türk Milleti bu oyunu bozacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Kategorisi: Basın Açıklamaları